Izjava o zaštiti podataka

 

Korištenje kolačića (internetske stranice)
Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na računalo korisnika interneta. Njihova je svrha npr. analiza korištenja veze tijekom vaše posjete internetskim stranicama. Sadrže isključivo tehničke informacije, bez osobnih podataka. Mi ne koristimo kolačiće.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na računalo korisnika interneta. Njihova je svrha analiza korištenja internetske veze tijekom vaše posjete našim internetskim stranicama. Istodobno putem tih kolačića dobivamo informacije koje nam omogućuju ispunjavanje potreba naših korisnika. Kolačiće koristimo samo djelomično za vrijeme vašeg boravka na internetskoj stranici. Unatoč tome, kolačići se od strane našeg pružatelja usluga za upravljanje objavama djelomično koriste i za vrijeme duljeg vremena pohranjivanja. Koriste se isključivo za analizu korištenja internetske stranice. Svi kolačići na našim internetskim stranicama sadrže samo tehničke informacije, bez osobnih podataka.

Korištenje naše ponude moguće je i bez kolačića. Većina preglednika podešena je tako da automatski prihvaćate kolačiće. No, spremanje kolačića možete deaktivirati ili pak prilagoditi postavke vašeg preglednika kako bi vas obavijestio u slučaju slanja kolačića.

 

Datoteke zapisnika
Prilikom pristupa našim internetskim stranicama dotični internetski preglednik prenosi podatke korištenja i sprema ih u datoteke zapisnika (tzv. Server-Log-Files). Spremljeni zapisi podataka sadrže sljedeće podatke: ime tražene stranice, IP adresu, URL adresu (izvorni URL), datum i vrijeme traženja, prenesenu količinu te informacije o proizvodu i inačici korištenog preglednika.
Nakon  završetka IP adrese korisnika se anonimiziraju. Prilikom anonimizacije IP adrese se promijene na takav način da se pojedinosti o osobnim ili materijalnim okolnostima više ne mogu pripisati nekoj identificiranoj fizičkoj osobi ili fizičkoj osobi koja se može identificirati, ili se to može učiniti samo nerazmjernim ulaganjem vremena, troškova i rada.
Te skupove podataka datoteke zapisnika procjenjujemo u anonimnom obliku kako bismo našu ponudu i ponudu trgovine Josera-Shop mogli poboljšati te ju što više približiti korisnicima. Također ih koristimo za nadzor nad kapacitetom servera te za brže pronalaženje i ispravljanje pogrešaka. Analizom datoteke zapisnika u našoj trgovini Josera-Shop također možemo otkriti i brže ispraviti moguće pogreške.

 

Google Analytics
Ova internetska stranica koristi Google Analytics, uslugu analize mrežne stranice koju pruža korporacija Google Inc. (""Google""). Usluga Google Analytics koristi tzv. ""kolačiće"", tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo i pomoću kojih se analizira korištenje internetske stranice. Informacije koje kolačić generira o vašem načinu korištenja internetske stranice u pravilu se prenose i pohranjuju na poslužitelju korporacije Google u SAD-u. Unatoč tome, u slučaju aktivacije anonimizacije IP adrese na ovoj internetskoj stranici vaša će Google IP adresa prije tog biti skraćena u državama članicama Europske unije ili u drugim državama članicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo će se u iznimnim slučajevima potpuna IP adresa prenijeti na poslužitelja korporacije u SAD-u i tamo skratiti. Na našoj se internetskoj stranici provodi anonimizacija IP adresa.

Google će u ime administratora ove internetske stranice koristiti ove informacije kako bi procijenio vaš način korištenja ove stranice, sastavio izvješće o aktivnostima na stranicama te kako bi administratoru internetske stranice pružio daljnje usluge vezane uz korištenje internetske stranice i interneta. IP adresa koju vaš preglednik odašalje u okviru usluge Google Analytics neće se povezati  s drugim podacima usluge Google. Spremanje kolačića možete spriječiti odabirom odgovarajućih postavki u svom internetskom pregledniku; međutim u tom slučaju sve mogućnosti ove internetske stranice možda neće biti dostupne u potpunosti.

Prikupljanje podataka (uključujući i vašu IP adresu) od strane korporacije Google koje generiraju kolačići, a koji se odnose na vaše korištenje internetske stranice, kao i obradu podataka od strane korporacije Google možete spriječiti tako da preuzmete i instalirate dodatak preglednika koji je dostupan na sljedećoj poveznici : tools.google.com/dlpage/gaoptout.


 
<